מוסקה חצילים ובשר טחון

זו מנה מצויינת , היא קלה להכנה , טעימה ומרשימה.

ולכל מי שמתעניין, היא מתאימה לפסח כי אין בה בכלל קמח או חמץ.

מה צריך?

חציל גדול מאד או 2 חצילים בינוניים

500-600 גר' בשר בקר טחון (עדיף חצי בקר וחצי ק"ג עוף טחון)

1 בצל קצוץ

1-2 ביצים

מעט שמן

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

חופן פטרוזיליה קצוצה.

מה עושים?
חותכים חציל/ים לפרוסות.

haz-721.jpg

מפזרים עליהם קצת מלח.

haz722.jpg
משהים כחצי שעה. מנגבים. מטגנים.

אני לא מטגנת אלא מברישה בשמן את פרוסות חציל ואופה בתנור.

haz-724.jpg
בזמן שהחציל נאפה, מטגנים בצל מוסיפים בשר טחון + מלח + פלפל.

haz751.jpg

לערבב היטב.לטגן את התערובת במחבת עם מעט שמן ולפורר אותה בזמן טיגון עם כף עץ.

haz752.jpg

לקרר התערובת. להוסיף את הפטרוזיליה.

haz-756.jpg

לאחר כרבע שעה לאחר שהתערובת התקררה להוסיף 1-2 ביצים וכף/קופסה קטנה של רסק עגבניות. אפשר להוסיף כף אבקת מרק בטעם עוף (לא הכרחי).

עכשיו לוקחים תבנית ומשמנים אותה היטב.מסדרים פרוסות החציל בתחתית.

haz-754.jpg

על זה משטחים חצי מתערובת הבשר.

haz-758.jpg

חוזרים על שלב הראשון,עוד פעם חצילים,משטחים את יתרת הבשר.

מסיימים בשכבה של חצילים. מעל הכל שופכים קופסה של רסק עגבניות מדוללת במים. שיהיה סמיך אך לא יותר מדי. אופים חצי שעה בתנור מקררים מעט לפני ההגשה. פורסים ומגישים מלקקים את האצבעות…

picture-762.jpg

כדאי לעיין גם ב:

כיכר בשר – קלופס

שזיפים ממולאים בבשר ועטופים בחזה בקר

גולש בשר בקלי קלות

פשטידת בשר ובצק עלים

פלפלים ממולאים

קציצות בטחינה

כדורי בשר ברוטב עגבניות

צלי לשון

קציצות מטוגנות ב 5 דקות

33 תגובות לרשומה “מוסקה חצילים ובשר טחון

  1. תודה!
    קל, מהיר , מסודר ונקי. ללא התחנחנות של קושי , יומרה או "רק אני יכולה".
    התוספת של הצילומים על כל השלבים מדליקה .
    ושוב , תודה .

  2. כמישהי שמעט ולא יודעת לבשל מלבד דברים ממש בסיסיים, הסברת את המתכון בפשטות עם תמונות ( עובדה שמאוד עזרה) המון תודה

  3. נחמה שלום,
    זה לא עולה כסף,
    את יכולה להירשם לבלוג ותקבלי עדכונים,
    זה מופיע בצד שמאל,
    אינני יכולה לרשום אותך.
    אם יש בעיה , תעדכני אותי

    • נעמה היקרה,
      על מנת לקבל עדכונים במייל, עליך להירשם לבלוג.
      אני אעשה זאת עבורך, ואז תקבלי הודעה באימייל, אשרי אותה ומיד תוכלי לקבל את כל העדכונים, כולל תמונות,
      מקווה שתמשיכי להינות,
      בברכה,
      עמליה

  4. נראה קל, טעים וקליל,,,,, תודה על המתכון הנפלא!!
    אני מכינה אותו להיום!! (ערב שבת).
    שבת שלום לכל המגיבים.

  5. נראה מעולה, האם אפשר בבקשה לשלוח במייל? תודה אני לא רוצה לקרוא תגובות קודמות או להבין בכלל מה זה האינטרנט לפני שאני מבקש דברים. תודה.

    • דודו שלום,
      על מנת לקבל מתכונים ועדכונים במאייל יש להירשם כמנוי לבלוג.
      עושים זאת ע"י לחיצה על הקישור מצד שמאל.
      תודה רבה ויג שמח.
      נ.ב.- אין לי את נאימייל שלך ולכן אין לי אפשרות לשלוח .

  6. היי
    הכנתי גרסה צמחונית של המתכון (החלפתי את הבשר בסייטן קצוץ), נהדר

    כתוב ברור ובגובה העיניים, תודה

    • הי ניצן,
      קשה לומר חד משמעית כיון שזה תלוי בעובי הפרוסות. ועוצמת החום. אבל בערך כ15 דקות מכל צד, עד משנה את צבעו .

  7. יצא מצוין!!
    בגלל שנגמרו לי החצילים לשכבה העליונה,שמתי במקום ביצה טרופה עם רסק עגבניות וקצת מים וקישטתי בפלחי עגבניות.
    מתכון פשוט, קל ומהיר.

  8. עכשיו זה בתנור ,יופי של מתכון ובטוח גם טעים יש פה גם בשר וגם ירק-חציל. תודה רבה מרחלי עיני באהבה ♥

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s