עוגיות שומשום (ללא קמח) – ויש גרסה ללא גלוטן

לפני מספר ימים, שוחחתי עם חברתי חביבה והיא סיפרה לי על עוגיות חדשות שהכינה.

עוגיות טעימות, פשוטות להכנה, בלי קמח ועם המון סידן.עוגיות שמכינים אותן בקלי קלות.

לא יכולתי להתאפק ומיד הכנתי .

אני משתמשת לצורך המתכון הזה בגרנולה ללא שמן וללא סוכר.

חומרים:

כוס שומשום

כוס גרנולה מי שרוצה מתכון ללא גלוטן יחליף את הגרנולה בכוס גרעיני חמנייה

חצי כוס סוכר

ביצה אחת

מה עושים?

מחממים תנור לחום של 150-160 מעלות.

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים בכף/מזלג.

sm-1125.jpg

sm-1127.jpg

sm-1129.jpg

sm-1130.jpg

מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה. מרססים אותו היטב בשמן.

בעזרת שתי כפיות שמים מהתערובת על הנייר המשומן.

sm-1132.jpg

מרווחים היטב כי העוגיות מתפשטות בעת האפייה.

אופים בין 7-10 דקות בחום נמוך בנוני (160 מעלות ).

שימו לב, העוגיות נוטות להישרף מהר.

sm-1134.jpg

מוציאים מהתנור. ונותנים להתקרר היטב. רק אז מוצאים את זה מהתבנית על מנת שהעוגיות לא ישברו.

sm-1135.jpg

5 תגובות לרשומה “עוגיות שומשום (ללא קמח) – ויש גרסה ללא גלוטן

  1. שלום עמליה
    אתמול הכנתי את עוגיות השומשום .
    בעלי שמאוד אוהב עוגיות אלה גם הופתע וגם נהנה.
    היות ועד היום קניתי עוגיות מוכנות.
    מעתה אכין לבד.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s