עוף סאטה – עוף עם חמאת בוטנים בסגנון תאי

הכל התחיל בגלל הצנצנת הזו:

ste1274.jpg

מדובר בחמאת בוטנים עם צילי.

התלהבתי וקניתי.

באתי הביתה והתחלתי לחשוב, מה עושים עם זה?

ופתאום נזכרתי במתכון הנפלא שמובא להלן.

זהו מתכון תאילנדי המשלב עוף, סויה וחמאת בוטנים. אני פישטתי את המתכון מעט, ויצא מעדן.

מומלץ בחום לכל מי שאוהב חזה עוף ורוצה לחדש ולרענן את המתכונים במטבח שלו.

שימו לב- זו מנה פיקנטית די חריפה, מי שלא אוכל חריף יכול להחליף את חמאת הבוטנים צ'ילי לחמאת בוטנים רגילה.

 

עוף סאטה

מה צריך?

500 גר' חזה עוף נקי

מרינאדה לעוף סאטה:

2 כפות סויה

כף שמן סומסום

2 כפות יין (לבן)

רוטב בוטנים

2 כפות רוטב בוטנים צילי של אוליבי(האם אין אז אפשר להחליף בחמאת בוטנים ומעט גרגרי צ'ילי)

2 כפות חמאת בוטנים עם שבבים

2 כפות חלב קוקוס

2 כפות מים.

חותכים את העוף לקוביות. מכינים את המרינאדה. משאירים את קוביות חזה עוף כשעה (או יותר) במרינאדה  . במקביל נוטלים שיפודי עץ ומשרים אותם במים.

ste1.jpg

בתום ההשריה , משחילים את קוביות העוף על השיפודים (כ4 קוביות על כל שיפוד). צולים שיפודים על האש או על מחבת/מחבת פסים משני הצדדים, עד שהבשר מוכן, יש להיזהר שלא יתייבש.

מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים בסיר אך לא חייבים להרתיח.

ste-1275.jpg

מגישים את השיפודים על אורז לבן עם הרוטב מעל.

ste-1277.jpg

עוד מתכונים עם חזה עוף :

טיפים להכנת שניצלים

חזה עוף עם פטריות

 

תגובה אחת לרשומה “עוף סאטה – עוף עם חמאת בוטנים בסגנון תאי

  1. פינגבק: שישליק – שיפודי עוף « לא על האוכל לבדו

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s