עוגת רולדה מתוקה

הרולדה הזו היא מאד נוחה להכנה. משנה את המילוי ויש כל פעם עוגה "חדשה". אם יש אירוח חגיגי אפשר למלא אותה עם קצפת ואפילו עם פירות( קוביות מלפתן למשל) וקצפת , או עם ריבה או נוטלה ואז יש עוגה יבשה. אפשר גם למלא בקרם גבינה, או בקרם מפודינג שוקולד עם קצפת וחלב. בקיצור אין סוף לאפשרויות. אני ממלא בנוטלה כשאני צריכה להוביל את העוגה למרחקים.

רולדה מתוקה

4 חלמונים

4 חלבונים

4 כפות סוכר

4 כפות קמח

כפית תמצית וניל

כף שמן

מילוי:

ממרח שוקולד נוטלה

או ריבה

או קצפת

מה עושים?

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף חזק ויציב, מוסיפים את החלמונים ותמצית וניל ומקציפים מעט. מוסיפים את הקמח ומקפלים עד שהתערובת אחידה ואז מוסיפים את השמן.

מרפדים תבנית מרובעת גדולה ( תבנית של התנור) בנייר אפיה. מרססים את הנייר ב שמן. משטחים את התערובת ואופים אותה בחום בינוני גבוהה כ10-12 דקות.

  1. מוציאים מיד מגלגלים עם נייר האפיה

  2. נותנים לגלילה להתקרר בצורה מגולגלת.כשהתקררה, פותחים את הגליל ומורחים עם נוטלה או עם ריבה או ממלאים בקצפת.מגלגלים חזרה.

מורחים מעל אותו מילוי כמו שמרחנו מקודם או מפזרים אבקת סוכר.

שומרים בקירור.

8 תגובות לרשומה “עוגת רולדה מתוקה

  1. אתמול הכנתי את העוגה,
    יצא מעוללללה!!
    רק דבר אחד, אולי זה בגלל גודל תבנית האפייה שלי אך העוגה יצאה ממש קטנה (קצרה)
    ולכן נאלצתי לחתוך לעוגיות, שיראה יותר עשיר.

    מתכון מצויין! ממליצה בחום!

  2. המתכון נהדר.. עוגה קלה.. ופשוטה.. טעימה לכל חג או אירוע 3..דקות הכנה ……תודה רשמתי בספר מתכונים שלי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s