ריבת סלק

כבר ציינתי שאני מעדיפה להכניס לתוך משלוחי המנות שלי צנצנת ריבה. אחד היתרונות בריבה זה שאפשר להגיש אותה גם בפסח. (טוב, מי שממש שומר , לא יעשה זאת, אבל אצלי בבית מקפידים קצת פחות). אז הלכתי ל"כלי" הנפלא שנקרא אינטרנט וחיפשתי מתכון מענין לריבת איך לא …. לסלק. מצאתי את המתכון הבא:

ריבת סלק אדום – מאת חגי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפת

1 קילו סלק אדום
1 קילו סוכר
2 מקלות קינמון
1 לימון
חצי כוס מים

אופן ההכנה
מקלפים את הסלק מקליפתו הראשונית וחותכים לרצועות קטנות.
שמים בסיר ומוסיפים קילו סוכר, מקלות קינמון ואת המים.
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות.
מוסיפים את הלימון שלם כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה.
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז למשך 40 דקות נוספות.
לאחר מכן מניחים בצד ומצננים.

ועכשיו לנוסחה שלי:

1. לקחתי את הסלק קילפתי אותו. שקלתי אותו במקרה שלי 2 סלקים שקלו כחצי קילו.

2. חתכתי לקוביות קטנות. הוספתי כוס מים לערך להרתחית.

3. סיננתי את הסלק.

4.בעזרת בלנדר-מוט ריסקתי אותו היטב.

5. הוספתי סוכר ככמות הסלק (חצי קילו סלק וחצי קילו סוכר), 2 מקלות קינמון ולימון אחד פרוס לפרוסות.הרתחתי תוך בחישה מתמדת.

6. לאחר שהסוכר נמס היטב, הורדתי את האש והמשכתי לבשל כ40 דקות. יצאה ריבה מדהימה בטעמה, בפעם הבאה אוסיף עוד כפית תמצית וניל.

ריבת סלק אדום

מאת חגי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפת
1 קילו סלק אדום
1 קילו סוכר
2 מקלות קינמון
1 לימון
חצי כוס מיםאופן ההכנה
מקלפים את הסלק מקליפתו הראשונית וחותכים לצועות קטנות.שמים בסיר ומוסיפים קילו סוכר, מקלות קינמון ואת המים.

מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות.

מוסיפים את הלימון שלם כפישהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה.

מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז למשך 40 דקות נוספות.

לאחר מכן מניחים בצד ומצננים.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s