צלי בקר -פאלש פילה

תפריט החג שלי כולל כמה מנות שעדיין לא העליתי את המתכונים, אז בבקשה מתכון לצלי בקר.

בכל חג, ובל ארוחה חגיגית, מומלץ להכין מנה בשרית. המנה הזו היא מאד פשוטה להכנה. חשוב שהבשר יצא רך, אם הוא קשה, אז המנה הרוסה, ולכן אני ממליצה לבשל בלי פחד שעתים וחצי בערך בסיר לחץ. לאחר פתיחת סיר הלחץ לפי הוראות הזהירות הדרושות, בודקים אם מזלג אם הנתח מספיק רך. אם זה קשה אפשר להחזיר לסיר לחץ , לסגור ולבשל עוד חצי שעה.

מה צריך?

נתח בשר מספר 6או 5 במשקל 1.5-2 קילו

6-8 שיני שום
2-3 כפות שמן זית
גרגרי פלפל  שחור
פלפל גרוס
2-3 עלי דפנה
כוס יין אדום
כוס וחצי מים.

מה עושים?

חורצים בנתח הבשר נקבים אותם ממלאים בחתיכות שום.

עושים זאת באופן אקראי בכמה מקומות ובסה"כ דוחפים בתוך הבשר כ6-4 שיני שום (יש לחתוך כל שן שום ל3-4 חתיכות).
אני מעדיפה לקנות צלי שמגיע ברשת (אופציה א בצילום), אם חסר,אז קושרים את נתח הבשר בחוט מיוחד לבישול, כך שלא יוכל להתפרק במהלך הבישול.


במחבת רחבה למדי מחממים שמן זית עם פלפל גרוס ועלי דפנה.
מטגנים קלות את גוש הבשר על מנת לאטום אותו מכל הצדדים.

לאחר מכן מעבירים את גוש הבשר עם כל הנוזלים שהצטברו במחבת לסיר לחץ.
מוסיפים את היין , המים ואת השום שנותר. אוטמים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש שעות.
בתום הבישול,דוקרים במזלג. אם נכנס בקלות אז הנתח מוכן.
מוציאים את הבשר. מסננים את הרוטב ומבשלים אותו עוד 20 -30 דקות עד שיתעבה מעט.
פורסים קרוב למועד ההגשה ומוזגים מעל את הרוטב.
אם רוצים , אפשר להקפיא את כל נתח ואז מפשירים ופורסים קרוב למועד ההגשה.

14 מחשבות על “צלי בקר -פאלש פילה

  1. היי עמליה,

    אני אוהבת את המתכון שלך.
    מזמן לא השתמשתי בסיר לחץ, וכבר שכחתי איך.
    האם מודדים את זמן הבישול מהרגע בו יוצאים אדים מהשסתום?
    או, ומה עושים כשזה קורה, האם סוגרים אותו?

    בתודה,
    נועה

  2. נועה שלום,
    מרגע שסוגרים את סיר הלחץ ( שסתום פתוח) אני מודדת את הזמן. ברגע שהסיר התחיל לשרוק, אני סוגרת את השסתום ומנמיכה את האש.
    כשהבישול נגמר, מקררת לפחות רבע שעה אם לא יותר, ואז פותחת מאד בזהירות את השסתום. לא נוגעים בשסטום עם היד אלא נעזרים בכף עץ למשל. לאחר שהעדים יצאו לגמרי, אפשר לפתוח את הסיר.
    בהצלחה,

    • אכן נשמע הרבה, אבל זה ממש תלוי בסוג הבשר.
      מומלץ לבשל כשעה וחצי-שעתיים, לקרר , לפתוח את הסיר לבדוק עם מזלג אם הבשר רך מספיק אם לא לסגור לבשל עוד שעה.
      אצלי זה לקח בסה"כ כ 3 שעות.

    • הי יעל,
      אני אמנם לא ניסיתי, אך לדעתי זה יצא נפלא. כדאי לטגן את הנתח מכל הצדדים לפני שמכניסים לשקית.
      אשמח אם תחזרי ותספרי איך יצא.
      בתאבון

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s