מרק סלק צמחוני (בורשט)

בכלל אינני יודעת למה, אבל מרק סלק אוכלים במשפחתי רק בפסח.

למעשה מדובר במרק מאד, מאד טעים שניתן להכינו כל ימות השנה .

אני מכינה אותו בלי בשר ומגישה אותו עם הרבה לימון, שמנת חמוצה ותפוחי אדמה. אבל אם רוצים אפשר להגישו בלי שמנת ואז הוא מתאים לכל ארוחה.

לדעתי טעמו של המרק משתבח למחרת ולא מיד בתום הבישול.

 

אז מה צריך?

3 ראשי סלק (אני מקלפת , אך יש כאלה שלא מקלפים)

2 גזרים

1 בצל

 3 שיני שום

2 גבעולי סלרי ירוק או שורש סלרי

מלח ופלפל.

3 ליטר מים לערך.

לאחר שהמרק מוכן

3-4 תפוחי אדמה גדולים

מיכל שמנת חמוצה

לימון סחוט

מה עושים?

קולפים ומנקים את הירקות. חותכים אותם לחתיכות גסות.

mrslk-974.jpg

שמים בסיר לחץ, מוסיפים כ 3 ליטר מים. וסוגרים את הסיר.

mrslk-976.jpg

מבשלים כשעה וחצי בסיר לחץ.

בתום הבישול מוצאים קודם את האדים ולאחר שהתקרר, פותחים בזהירות את סיר הלחץ.

מרחיקים את הגזר ואת עלי הסלרי.

טוחנים בבלנדר מוט את המרק כולל הבצל, שורש הסלרי והסלק.

מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורך (כל תפוח אדמה ל4-6 פרוסות) כך שייווצרו פרוסות ארוכות.

שמים את תפוחי האדמה בסיר מרק הסלק ומבשלים עד שיתרככו, הם יקבלו צבע סגלגל יפה.

טועמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ולימון סחוט.

מגישים חם עם שמנת חמוצה.

mrslk-1000.jpg

2 תגובות לרשומה “מרק סלק צמחוני (בורשט)

  1. כל המרקים "הכבדים" של החורף טעימים יותר אחרי יום יומיים(כרוב,שעועית לבנה,צ'ורבה,גריסים עגבניות עם אורז וכדורי עוף/בקר.לצערי אני לא מכינה בורשט בגלל שאין לו "קונים" בביתי.דרך אגב המרקים החלביים מוצאם בטרנסילבניה לא זכיתי לאכול ממאכלי סבתי-נספתה בשואה .אמא שלי בישלה ככה.מטבח טעים שילוב של רומני הרבה הונגרי בתוספת עיבודים יהודיים.

    • את מעלה בי זיכרונות מבית סבתא. סבתא שלי, עזבה את טרנסילבניה לאחר שנישאה ליהודי רומני, כך ניצלה מהשואה והיחידה שנותרה בחיים. כל משפחתה הענפה נספתה בשואה. היא נפטרה לפני יותר מעשור, אבל חיה בליבי כל יום כל שעה, ומלווה אותי בכל מתכון כמעט .

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s